Begeleiding


 

 

K&F biedt een unieke vorm van individuele begeleiding waarbij de cliënt centraal staat en er échte zorg op maat geboden kan worden. Het unieke van K&F is dat de cliënt spelenderwijs aan doelen werkt en dat vrijwel niets ons te gek is. Door de vele mogelijkheden op onze locatie kan er geoefend worden met allerlei doelen. Op de locatie zijn over het algemeen ook andere cliënten aanwezig, wat veel mogelijkheden biedt om met ‘ondertiteling’ vanuit de persoonlijk begeleider succeservaringen op te doen in de sociale omgang. De individuele begeleiding wordt geboden aan cliënten van 4 tot en met 23 jaar oud.

 

De kernpunten van de begeleiding zijn:

- Actief

- Consistent

- Ondersteunend

- Directief waar nodig

- Gestructureerd

- Duidelijke focus/doelstelling

 

Na ieder begeleidingsmoment wordt er een rapportage geschreven die in te zien is door ouders/vertegenwoordigers. Verder is er na ieder begeleidingsmoment een korte overdracht mogelijk. Wij adviseren minimaal eens per half jaar te evalueren, zodat de doelen worden geëvalueerd en besproken wordt of alles nog naar wens verloopt. Uiteraard helpen wij u herinneren wanneer het hier tijd voor is.

 

Verder bieden wij de mogelijkheid om de zorgcoördinatie op ons te nemen. Zeker wanneer er veel hulpverleners betrokken zijn, is het verstandig eens in de zoveel tijd een groot overleg in te plannen zodat er zoveel mogelijk één lijn getrokken wordt in de zorg voor uw kind. Wanneer het voor ouders te zwaar is dit te plannen, doen wij dit en zullen wij er een verslag van schrijven.