Laatste nieuws


Nieuwe naam - Maart 2021 

 

We merkten dat de naam K&F Begeleiding en Coaching niet goed bleef hangen en vaak verkeerd onthouden werd. Hierdoor hebben wij al langer er over nagedacht de naam te wijzigen, wat nu dan ook echt is gebeurd!

 

Tot alles geregeld is, zoals de domeinnaam van de nieuwe website en het e-mailadres, zullen wij nog gebruik maken van de oude naam. We laten het jullie weten zodra alles rond is!

 

 


Cursusaanbod - Maart 2021

Naast alle diensten die wij al bieden, namelijk de individuele begeleiding, de coaching en de ouderbegeleiding, hebben wij ook ons cursusaanbod vernieuwd met de nieuwste bevindingen en kennis over de diagnose.

 

De psycho-educatie autisme is nu dan ook aan te vragen en kan op afspraak in de thuissituatie geboden worden (mits iedereen gezond is uiteraard). De cursus wordt tot nu toe beoordeeld met een 9 gemiddeld door de deelnemers die hem reeds hebben gevolgd.


Code rood - Oktober 2020

Alle maatregelen in Nederland zijn weer aangescherpt omdat de verspreiding van het coronavirus erg snel toeneemt. Wij doen er alles aan om de zorg te kunnen blijven continueren:

 

  • Wij verwachten dat er dagen zullen komen dat één op één begeleiding niet mogelijk is, omdat een van de begeleiders bijvoorbeeld verkoudheidsklachten heeft of in afwachting is van een coronatest uitslag. Om de zorg te kunnen continueren, wordt er in dat geval een uitzondering gemaakt op de individuele begeleiding en zal één begeleider maximaal twee cliënten begeleiden. Wij hopen uiteraard dat dit niet tot nauwelijks nodig zal zijn. Ouders kunnen het bij ons aangeven indien zij dit niet zien zitten. Dit kan dan wel betekenen dat de begeleiding niet door kan gaan op dergelijke dagen.
  • De begeleiding laat zich zo snel mogelijk testen bij het ontstaan van verkoudheidsklachten. Zij komen op die momenten niet op de zorgboerderij en blijven thuis in quarantaine.
  • Het kan zo zijn dat verkoudheidsklachten onverhoopt ontwikkelen gedurende de dag; bij vertrek naar school lijkt er nog niks aan de hand, maar tegen de tijd dat de cliënt opgehaald wordt van school blijken er toch signalen van een verkoudheid zichtbaar. In dit geval zal de begeleider de cliënt verzoeken een mondkapje op te doen en wordt de cliënt direct naar huis gebracht nadat ouders hierover geïnformeerd zijn. K&F regelt de beschikbaarheid van de mondkapjes.
  • Wij zullen de aanwezige cliënten verdelen over de beschikbare binnenruimtes, zodat er te allen tijde maximaal drie volwassenen gelijktijdig binnen in één ruimte zijn.
  • Wij blijven de richtlijnen vanuit het RIVM volgen die al geldend waren.

 

Meld jouw zoon of dochter alsjeblieft af wanneer je een van de volgende klachten opmerkt:

- Hoesten

- Verkoudheidsklachten

- Verhoging of koorts

- Benauwdheid

- Reuk- en/of smaakverlies 

 

 

Ook wanneer een gezinslid benauwdheidsklachten of koorts heeft of wanneer er contact is geweest met iemand met het coronavirus, vragen wij om jullie medewerking door jullie zoon of dochter af te melden. Indien dit 24 uur voorafgaand aan de begeleiding gebeurt, worden er geen kosten in rekening gebracht (zie ‘Algemene voorwaarden zorgverlening’).

 

 

Het is voor onze doelgroep verwarrender wanneer zij bij ons op de locatie aankomen en wij hen dan toch weer naar huis moeten laten gaan, dan wanneer zij bij voorbaat al afgemeld worden bij twijfel. Neem vooral contact met Kelly of Francine op wanneer er twijfels zijn. Wij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 7.30 – 19.00 uur en op zaterdag van 7.30 – 16.30 uur. Buiten onze bereikbaarheid kan er natuurlijk altijd een whatsappbericht of e-mail gestuurd worden.


Uitbouw! - September 2020

Al langere tijd zijn we aan het bedenken hoe we meer binnenruimte kunnen creëren en vele plannen zijn gepasseerd. Het laatste plan wordt nu ook daadwerkelijk uitgevoerd! We krijgen extra binnenruimte door het plaatsen van een chalet en ook het hele paardenverblijf wordt vernieuwd!

 

  • Chalet

Woonkamer met keuken

Badkamer

Snoezelruimte <3

Kantoorruimte

 

  • Stallen

Ruime binnenstallen

Overdekte poetsplaats

Verharde uitloop aan iedere stal

Zandpaddock 


Verjaardag K&F - Juli 2020

Op 5 juli 2017 hebben Kelly en Francine K&F Begeleiding en Coaching officieel gemaakt door middel van de KvK inschrijving. Nu, drie jaar later, zijn wij ontzettend blij met alle mooie stappen die wij hebben kunnen nemen en trots op ons geweldige team dat dit mede mogelijk heeft gemaakt!  

Ons team is te zien via de onderstaande knop 'over ons'.


Miranda gaat voor K&F! - Juni 2020

 

Sinds wij Miranda hebben aangenomen, proberen wij haar al voor alleen K&F te winnen. Dit was een uitdaging, omdat Miranda nog een baan had met ouderen in de zorg. Uiteindelijk is het gelukt en vanaf juni 2020 zal Miranda 24 uur per week ingezet worden voor K&F. Zo fijn! 


Boekentip! - April 2020

We zouden K&F niet zijn als we niet proberen van ieder negatiefs iets positiefs te maken, dus ook nu kijken wij naar wat er nog wel kan nu heel Nederland veel binnen zit. Wij zijn aan het lezen geslagen!

 

Een boek dat eruit springt is Zondagskind van Judith Visser. In het boek wordt in allerlei levensfases omschreven hoe het is om te leven met een autistisch brein. Zij is pas op latere leeftijd gediagnosticeerd, waardoor vooral het onbegrip van de omgeving duidelijk terug te lezen is, maar waar je ook de ontwikkeling volgt waarin zij zich zelf ook steeds meer anders begint te voelen en haar best doet om andere gedragingen te kopiëren, ondanks dat dit tegen haar natuur in gaat. Hieronder een stukje uit het boek:

 

 

“Jasmijn is zo ongezellig, had ik tante Bertha vorige keer horen zeggen. Ze zit altijd maar op haar kamer, we zien haar nooit.

Merkwaardig, dat het woord ‘gezellig’ voor de een iets heel anders kon betekenen dan voor de ander. Ik vond het hier op mijn kamer gezellig, met mijn boeken en mijn sprookjesbandjes en de vogels in de boom op het grasveld achter. Soms deed ik mijn raam wijd open om ze uit te nodigen naar binnen te komen, maar dat deden ze nooit.

Terwijl ik dát soort visites nou juist leuk zou vinden.

Mensenvisite was het vervelendst wanneer ik een volle blaas had. Hoe zachtjes ik ook naar de wc sloop, er was altijd wel iemand die me vanuit de woonkamer zag. Zoals de vorige keer, toen ome Gerrit me opmerkte en heel overdreven riep: Kijk nou, ze is er dus tóch! Hallo Jasmijn!

 

Ik had me zo ongemakkelijk gevoeld dat ik met een knal de wc-deur had dichtgetrokken. Vervolgens was het me niet eens gelukt om te plassen. Met verkrampte billen had ik op de bril gezeten, terwijl er vanuit de woonkamer een lachsalvo had geklonken na een grap die zeker weten over mij ging. Mijn blaas was op slot gesprongen van de zenuwen.”


Niene is geboren! - Maart 2020

 

(Kleine) Kelly is op zondag 23 februari bevallen van een prachtig dochtertje genaamd Niene. Kelly en Niene maken het goed en Mano is een trotse broer!


Nieuwe pup: Fay - Februari 2020

 

Er loopt weer een nieuwe pup rond tussen de hondenverzameling! Dit keer de pup van Francine. Haar naam is Fay. Ze is een kruising tussen een border collie (75%) en een australian shepherd (25%). Over het algemeen leren we de kids dat zij buiten met de honden mogen spelen en dat de honden binnen met rust gelaten worden om binnen zoveel mogelijk de rust te bewaren. De kids doen het allemaal heel netjes! Ze groeit erg snel want ze is onderhand al twee keer zo groot als Mila de chihuahua! 

 

 


Gelukkig Nieuwjaar! - Januari 2020

 

Wij hopen dat iedereen een prettige jaarwisseling heeft gehad, wij hebben ons in ieder geval goed vermaakt! Een oliebol en een drankje in Boskoop waarbij de honden zich van het vuurwerk konden afzonderen. Ook de paarden, schapen en konijnen hebben het op de boerderij goed doorstaan. Er is een hoop afgestoken dus zij staan nu weer lekker van hun rust te genieten.

 

Wij wensen iedereen een jaar vol met plezier, rust en mooie momenten! Uiteraard hopen wij in 2020 ook nog veel leuke, plezierige en leerzame herinneringen op te doen met jullie!


ISO 9001:2015 - December 2019

Maanden van bloed, zweet en tranen maar het is zover, we hebben het certificaat!! 

Met heel veel trots kunnen wij nu zeggen dat K&F Begeleiding en Coaching een kwaliteitsmanagementsysteem heeft dat voldoet aan de eisen van de NEN-EN-ISO 9001:2015.

 


Verbouwing - November 2019

Het is weer zo ver, we hebben Rick zijn vakantie in beslag genomen! Rick had al een beginnetje gemaakt aan het konijnenhok en is onderhand gestart met de gang. Deze wordt geïsoleerd en mooi gemaakt. Verder zijn wij druk bezig met de uitbreiding van de binnenruimte.


Brandoefening - Oktober 2019

Hoewel sommige kids het erg spannend vonden, was het een geslaagde oefening!

 


Talentenshow

Een van de kids had afgelopen week bedacht dat er vandaag een talentenshow zou plaatsvinden. Een week lang hebben de kids hun act geoefend en begeleiding kan dan niet achterblijven. 

Begeleider Kelley maakte veel indruk met haar act met de baardagame! Mila vond het maar een gek dier. 


Babynieuws!! - September 2019

Ja ja, de kleine van Kelly is er! Kelly op vrijdag 20 september om 00.24 uur bevallen van een prachtig, lief, klein meisje genaamd Nomé. Kelly en Nomé maken het goed en Rick is nog drie weken vrij om voor hen te zorgen. Ze zijn ontzettend trots op hun dochter! 

 

Alle kids hebben mooie schilderijtjes gemaakt en hun naam op het kaartje geschreven. De reacties op de komst van Nomé waren wisselend. Sommige hadden enkel aandacht voor de lange vingers met muisjes (mooi afgekeken idee van een van de ouders) en anderen kunnen niet wachten tot zij Nomé mogen ontmoeten en wilden het mooiste kunstwerk maken.  


Nieuw teamlid - augustus 2019

Vanaf september 2019 zal Miranda ons team komen versterken! Miranda zal spoedig aan jullie worden voorgesteld op de pagina 'over ons'.


Verlof Kelly - augustus 2019

Het verlof van Kelly is begonnen! Zij zal nog enkele dagen begeleiding bieden in de maand augustus, maar vanaf september wordt het toch echt tijd om zich mentaal voor te bereiden op de komst van haar dochtertje. Volgens de planning bevalt Kelly op 24 september, maar niets zo veranderlijk als een vrouw dus we wachten rustig af of Kelly Junior het ook eens is met deze datum. 

 

We zullen Kelly vast en zeker in haar verlofperiode ook zien op locatie, maar officieel zal zij vanaf januari het werk weer oppakken. 


Verbouwen - juli 2019

Jahoor, het is eind is in zicht! We hebben aan “het hok” een grasveld aangelegd waar de kinderen fijn buiten kunnen spelen. Rick heeft zichzelf wederom bewezen als een alleskunner, want naast het hok heeft hij nu ook een plaatje van onze tuin gemaakt. Hieronder een overzichtje van voor en hoe het nu is!  

 


Francine gaat alleen voor K&F - juni 2019

Omdat ik de combinatie van het werk met volwassenen bij Parnassia Groep (PsyQ) en het werk met de kids bij K&F altijd erg leuk heb gevonden, heb ik geprobeerd dit zo lang mogelijk te combineren. In januari 2019 ben ik van fulltime naar parttime gegaan, wat een tijdje voldoende ruimte bood voor K&F. Echter is nu het moment gekomen dat het echt niet meer te combineren is, en ik heb gekozen voor alleen K&F te gaan. Een stap waar ik vooraf eigenlijk alleen maar op durfde te hopen!